Over Ons


Projectkoor Maastricht werd opgericht door een aantal enthousiaste oud-leden van het Universiteitskoor Maastricht, die graag weer wilden zingen. Maar dan in een kleiner koor en op projectbasis. Dirigent Wim Vluggen werd bereid gevonden om het koor te leiden, wat garant staat voor een hoge ambitie en ontspannen en inspirerende repetities!

Eerdere Projecten

In het najaar van 2017 vond het eerste concert van Projectkoor Maastricht plaats. In de sfeervolle Lutherse Kerk, werd onder andere Sestina van Monteverdi uitgevoerd. Onder begeleiding van Hildegard Moonen op de viola da gamba. Een mooi debuut, dat smaakte naar meer...

In december 2018 gaf het koor een succesvol concert met als thema '100 jaar Terug in de Tijd'. We brachten een programma met muziek uit de periode voor en na de Eerste Wereld Oorlog, met werken van onder andere Debussy, Distler en Hindemith.

En in augustus 2019 werd gestart met het derde project waarbij Wim zich liet inspireren door het vraagstuk 'Brexit or no Brexit?'. Hier kwam een mooi programma uit naar voren 'Songs for Great Britain' genaamd, met muziek uit Engeland, Schotland en Wales uit de renaissance en romantiek en volksmuziek. Meer informatie over dit project vind je hier.Onze manier van werken

Op dit moment streeft Projectkoor Maastricht ernaar eenmaal per jaar een project te organiseren. Leden kunnen per project bepalen of ze opnieuw willen deelnemen. En voor elk project worden ook weer nieuwe leden geworven. Deze manier van werken zorgt voor een unieke dynamiek in het koor.
Thuisstudie en studiedagen vormen de basis om in een tijdsbestek van drie maanden een nieuw programma te kunnen instuderen. Dit maakt dat we voorafgaand aan elk project op zoek zijn naar ervaren en gemotiveerde zangers. We streven naar een SATB-samenstelling van het koor, waarbij de stemgroepen min of meer gelijk verdeeld zijn. De omvang van het koor varieert van 16 tot 24 leden.